Wat is schouderspecialisatie

Onze praktijk is gespecialiseerd in het behandelen van mensen met schouderklachten. Deze specialisatie is ontstaan door samenwerking met het Meander Medisch Centrum, afdeling Orthopedie en de afdeling Fysiotherapie. Tevens is er een samenwerking met Dr. van der List uit de Bergman Kliniek (www.bergmanmedical.nl). Door deze samenwerking is er intensief contact. Verder hebben we door gerichte nascholing extra kennis opgedaan.

Meerdere oorzaken bij schouderproblematiek

Aan schouderklachten kunnen meerdere oorzaken ten grondslag liggen. Zo kunnen pijnklachten veroorzaakt worden door het niet goed bewegen van het schoudergewricht, doordat de beweging niet goed door de spieren wordt aangestuurd of door bewegingsstoornissen in de gewrichten rondom het schoudergewricht. Uiteraard kunnen klachten ook ontstaan na een trauma, waarbij er een letsel is ontstaan.

Behandeling

De behandeling van schouderklachten hangt af van de oorzaak. De therapeut zal u na een onderzoek vertellen wat de oorzaak is van uw klachten en wat de te volgen behandelstrategie is. Soms wordt er een injectie of consult bij de orthopeed geadviseerd. Het vervelende van schouderklachten is dat het herstel vaak langzaam gaat. Maar meestal herstelt het beeld zich volledig.

Voor meer informatie kunt mailen naar Frank Giezen of bellen met 033 - 4942193


Onze andere specialisaties zijn:

Manueeltherapie
Kinderfysiotherapie
Oedeemtherapie
D.T.F. (Directe Toegankelijkheid voor Fysiotherapie)
Beweegprogramma's                                                                                                 
Groepstherapie na borstkanker                                                                                              
Perfect Pilates
Hardloopblessures