Hardloopblessures een totale aanpak.

Er zijn veel mensen die hardlopen. Sommige één keer per week 5km andere trainen voor een marathon. De praktijk leert dat er ook veel blessures ontstaan door het hardlopen, dit leidt tot pijn, niet meer of niet goed kunnen hardlopen en dus tot irritatie. De oorzaken van deze blessures zijn zeer divers. Te denken valt aan verkeerd schoeisel, verkeerde loopschema's of "verkeerd lopen".
Onder verkeerd lopen verstaan we een afwijkend looppatroon waardoor er bij bepaalde gewrichten, spieren of pezen een overbelasting kan ontstaan.
Binnen onze praktijk zijn wij gespecialiseerd in het onderzoeken van de bewegingsketen; dat zijn alle gewrichten, spieren en pezen welke van belang zijn tijdens het hardlopen.
Vaak zie je dat klachten ontstaan door een disfunctie in deze bewegingsketen (v.b. een bewegingsbeperking in de enkel kan leiden tot een overbelasting van de heup en dus tot pijn).
Indien mensen zich melden in de praktijk met pijnklachten tijdens of na hardlopen doen wij een nauwkeurig onderzoek naar het al dan niet goed functioneren van de bewegingsketen. Disfuncties worden opgespoord en indien mogelijk verholpen, waardoor het lijf niet meer hoeft te compenseren.

Wij behandelen hardlopers in samenwerking met Nel Schoehuijs, zij is bewegingsanalist gespecialiseerd in hardlooptechniek. Mochten klachten na het herstel van de bewegingsketen blijven bestaan dan zou dit kunnen komen door een verkeerde looptechniek. Door de samenwerking tussen onze praktijk en Nel Schoehuijs zal er dan onderling overleg plaatsvinden en besproken worden of het zinvol is om uw looptechniek te laten beoordelen en eventueel te verbeteren.
Samen doen wij ons uiterste best om u van uw hardloopblessure af te helpen.

 

Voor meer informatie kunt bellen met Frank Giezen of Nanja van Dam, tel.nr: 033-4942193 of mailen f.giezen@cfmleusden.nl of n.vandam@cfmleusden.nl

 

 

__________________________________________________________________________________________________________

 

Onze andere specialisaties zijn:

 

Manueeltherapie
Kinderfysiotherapie
Oedeemtherapie
D.T.F. (Directe Toegankelijkheid voor Fysiotherapie)
Schouderspecialisatie
Beweegprogramma's
Groepstherapie na borstkanker
Perfect Pilates