Perfect Pilates

Pilates is een 100 jaar oude methode, ontwikkeld door Joseph Pilates.  In deze vorm van trainen ligt de nadruk op het versterken van de diepe buik-, rug,- en bekkenbodemspieren, ook wel de 'core' genoemd. Omdat ik vanuit mijn achtergrond als fysiotherapeut train ligt de nadruk in mijn lessen minder op kracht, maar meer op lichaamsbewustzijn, ontspanning en het ervaren van de verschillende manieren van bewegen.

In de fysiotherapie praktijk komen veel mensen met pijnklachten van hun bewegingsapparaat door bijvoorbeeld een te hoge continue spierspanning of een weinig ontwikkelt lichaamsbewustzijn, waardoor zij steeds over hun (fysieke) grenzen gaan en zo klachten ontwikkelen of in stand houden. De pilateslessen kunnen dan inzicht verschaffen in het functioneren van het eigen lichaam, waardoor deze mensen hun klachten zelf positief kunnen gaan beïnvloeden.

Deze vorm van pilates is uitermate geschikt voor mensen met nek-, rug-, of bekkenklachten. We doen grondoefeningen op een mat. Daarbij maken we tijdens de training soms gebruik van een grote of kleine oefenbal en andere hulpmiddelen om de oefeningen uitdagender of afwisselender te maken. De onderdelen waar we de nadruk op leggen bij de pilates zijn: stabiliteit, flexibiliteit en lichaamsbeheersing. Door regelmatig te trainen verbeter je de kracht en beheersing van je core en je versterkt je lichaamshouding en -bewustzijn .

Via Fysio Belle geef ik  pilateslessen bij CFM Leusden. Momenteel draaien er 3 lessen op maandag- en woensdagochtend. Alle groepen blijven min of meer beginnersgroepen, waarin de basis van de pilates en de bewustwording van het lichamelijk functioneren getraind worden. Alle oefeningen kunnen aan het niveau of (on-)vermogen van een deelnemer aangepast worden.

De lestijden zijn : maandag     10:15 - 11:15 uur woensdag   09:00 - 10:00 uur woensdag   10:15 - 11:15 uur

In deze praktijk verzorg ik tevens de 1 op 1 training van de pilates, dit om de basis goed onder de knie te krijgen of als het trainen in een groep niet mogelijk is, bijvoorbeeld door teveel pijn of andere belemmeringen waardoor er niet een hele les mee gedaan kan worden.

Wij hopen u te kunnen verwelkomen in onze praktijk.

Voor verdere informatie kunt u bellen 033 - 494 21 93 en vragen naar Karin de Bruin of haar mailen k.debruin@cfmleusden.nl

 

 

__________________________________________________________________________________________________________

 

Onze andere specialisaties zijn:

 

Manueeltherapie
Kinderfysiotherapie
Oedeemtherapie
D.T.F. (Directe Toegankelijkheid voor Fysiotherapie)
Schouderspecialisatie
Beweegprogramma's
Groepstherapie na borstkanker
Hardloopblessures